Textildesignern Mona Björk

15Maj13

Bild 002Köpte ju denna lampskärm i lördags. Visade den i inlägget igår. Nu har jag genom glada tillrop från andra retrobloggare listat ut vilket tyg det är. Flera hade rätt men genombrottet kom när Maria på Prylodesign  rekommenderade mig att titta i ett gammalt nr av tidningen Hus & Hem Retro. I höstnumret 2011 hittade jag en artikel om textildesignern Mona Björk (1932-2002).  Hon var väldigt produktiv och formgav ett hundratal tygmönster.Bild 006Tyget heter Prickblomma och kom 1966.  Tillverkades av Mölnlycke Tuppen. Det fanns i flera färgställningar, gult-orange, brunt-beige, hallonrött-cerise och blått-grönt. Tyget nytrycktes också 2004 hos Borås Wäfveri. Skillnaden syns bäst i stadkanten på tyget. På de nytryckta står det Mona Björk där.

Känns som lampskärmen dock har det äldre tyget på sig. Kul att kunna hitta designern! 🙂

Annons


3 Responses to “Textildesignern Mona Björk”

  1. Lampskärmen med det vackra tyget , vilket fynd. Javisst är det kul när man kommit på vem som designat.

  2. 2 Gila

    Fantastiskt snygg skärm!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s