Antik-& Kuriosamässan 2013

27Sep13

Besökte idag Antik- & Kuriosa som huserar i Kistamässans lokaler. De har öppet fre-sön. Det var en välmatad mässa. Många prylar men är man ute efter möbler så gör man sig icke besvär. Tonvikten är förstås på retro även om en och annan monter fanns med annat innehåll.

Det är helt tydligt att det är inredning som är i fokus. Många montrar är färgkoordinerade, det är ett tydligt samspel mellan sakerna som är uppställda och det är en känsla av hemmiljö i de annars relativt trånga montrarna. Det väcker ju klart habegär och en lust att göra om hemma!

20130927_115442Ett sådant här gäng Erik Kold-burkar får en verkligen att gå igång! Snygga. Min mamma hade bruna när jag var liten och hon har dem kvar enligt uppgift. Men de med mera färg är ju lite piffigare!

20130927_121320Exempel på snygg display!

20130927_115913Detta ser också läckert ut. Man får känslan av att man vill ha allt medan sakerna var och en för sig inte är så jättespännande!
20130927_102756Sådana här brickor med Melittakoppar fanns på flera ställen. Typ en 250 kr får man vara beredd att betala. Men färgerna är också mycket tilltalande och uppiggande!
20130927_103047Uppdukat med Lotus från Gustavsberg. Designer okänd (tror jag). Snyggt. Servisen tillverkades 1958-70 så det bör finnas en hel del på marknaden om man skulle vilja börja samla. Vill minnas att min mormor hade en sådan servis.
20130927_104624På antik o kuriosamässor brukar det ju förstås finnas en hel del krafs men kanske inte så bokstavligen som den här burken. Den är från Lindshammar och kommer antagligen inte gå till designhistorien men lite cool är den väl iallafall?!!

20130927_120056Om man har lite halvtrött julpynt så kan man lägga allt i en vit skål och ställa fram till jul. Det är en ganska kul idé även om det säkert inte var tanken bakom denna uppställning. Mycket julpynt fanns annars att köpa.
20130927_110217Tänka att ha dessa tre skålar bredvid varandra i ett fönster. Sååå snygga färger! Erik Höglund förstås från Boda Glasbruk. 175 kr st får man pröjsa men jag kan tycka att det är värt det. Det är billigt för gedigen design och svenskt hantverk!
20130927_114440Dessa ljusstakar som var helt ratade för inte alltför länge sedan. Orrefors 80-tal. Nu börjar de bli begärliga igen. Synd att Orrefors gått i graven men de lyckades inte på senare år att skapa rena enkla trendiga glas. Med de här ljustakarna har de lyckats iallafall!  På senare år har desigen på Orrefors antingen varit för ”pompös” eller  för ”lustig”. Inte bra iallafall.
20130927_114537En ensam ljusstake i metall med framför allt schyssta färger!

Shoppade jag loss då? Nä det kan man inte säga precis. Vi har alldeles för mycket hemma redan så nu är jag superrestriktiv.
20130927_130659Sex kaffeskedar som passar bra till våra Spisa Ribb-kaffekoppar. Vill helst ha Focus de Luxe-skedar men nöjer mig med dessa i väntan på dem. 10 kr/st var ganska billigt med tanke på att det var mässa. Köpte även två Reffla ljusstakar från Gullaskruf. Samlar på röda som jag ska ha framme vid jul. Har nu 6 stycken men 12 känns som ett bättre tal i det här fallet!

Annons


6 Responses to “Antik-& Kuriosamässan 2013”

  1. Melitta-kopparna med bricka hittade jag i somras för 10 kronor. Fortfarande inplastade(!!) Bibi Breger står bakom dekoren Lotus Gul.

  2. Jag var där i torsdags, tänk vad vi tittar på olika grejer. Mycket av det du visar såg jag aldrig.

  3. Jag tänkte precis som Randiga Tråden vad olika saker vi ser när vi får, kul. Koldburkarna drar ju alltid tills sig blickar med sin glada design.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s