Förnya hemma

06Okt13

Här är lite kul inredning från Metropol. Tyvärr går auktionen av stapeln redan imorgon kväll 7 oktober men du hinner slänga iväg ett bud om du är lite effektiv!

851_6662_litografiHär är en litografi av Hans Arnold (handkolorerad). Får klara flashbacks från min ungdoms skräckböcker. Hans Arnolds intrikata och detaljrika teckningar illustrerade dem. Budnivån är på 800 kr. Tror att herr Arnolds verk kommer. Den här känns 70-tal vilket jag baserar på mittenkvinnans utseende.
851_6015_vagglamporAtt hitta två likadana retrosänglampor är inte superlätt. De här två är snygga men möjligen lite tråkiga i färgen. De går ju att spraya i en annan färg men budnivån är på 800 kr och då kanske man inte vågar chansa.851_6052_skyltdockaLite spooky att ha hemma kanske. Vackert huvud men skum kropp. Anorektiska ben. Skyltdockan är 180 cm och från 40-talet. Budnivån är 1200 kr. Det är inte så mycket om man har tänkt att låta den jobba i ett skyltfönster. Den bör återbetala sig ganska snart!
851_6060_karotterSå här står det i katalogen KAROTTER 4 delar, bland annat, Arabia, julmotiv. Vad jag undrar över är detta ”bland annat”. Vad är bland annat? Vore kul om de istället skrev att det är Tonttu från Arabia, emalj, kastrull med teakhandtag, design Kaj Franck. Om det nu är så. Det senare är vad jag har kunna finna på nätet. Buden har nått 350 kr.

851_6173_sparbossorStig Lindbergs spargrishundar från Handelsbanken. Kul med tre stycken men för alla er som betalar dyrt för dessa; Handelsbanken delar fortfarande ut sådana här till sina kunder! Så ett tips: Sätt in dina pengar där några dar, få en hund. Sedan kan du ha pengarna kvar där eller ta ut dem. Ja du fattar….. Budnivån har bara nått 100 kr och det tycker jag är rimligt att betala.
851_6407_ljusstakarVäldigt snygga jugendljustakar i mässing. Höjden är 20 cm. Man blir lite sugen på att putsa dem bara! Budnivå: 500 kr.
851_6419_kolhamtareHär blir man ju också väldigt sugen på att putsa lite. Men vilken snygg form! Det är en kolhämtare i mässing. Älskar designen men vet inte riktigt vad jag skulle ha den till. Tror att fler hade visat intresse om man bemödat sig lite med putsning. Budnivån har ändå nått 450 kr.
851_6538_frimarkenHär är ca 10 000 gamla svenska frimärken. Utrop 1000 kr. Finns det verkligen frimärkssamlare nuförtiden? Nja med tanke på att budnivån har nått 50 kr kan man väl tro att så inte är fallet. Den som har bjudit är säkert mest intresserad av den fina asken från Svenska Tobaksmonopolet.
851_6555_spegelDen här närmare två meter höga spegeln är i katalogen beskriven som ”Spegel” kort o gott. Det här var en het designpryl på 90-talet som de som fattade nåt hade lutande mot väggen hemma. Nu kommer visserligen jag inte ihåg vad den kallades eller vad designern hette (men det gör å andra sidan inte Metropol heller). Det är svensk design i alla fall, så mycket kommer jag ihåg. Observera att kanterna är målade med avvikande färg, i det här fallet verkar det vara limegrön. Spegeln var inte direkt billig när det begav sig så om man får den för 50 spänn (som budnivån är på just nu) så är det säkert en god affär på sikt!
851_6649_vasHär är en vas av  Josef Ekberg (1877-1945) från Gustavsberg 1915. Hans vaser är ganska karaktäristiska och fina att samla i grupp då de finns i massa höjder och former men med samma färger. Just den här vasen har ju ett stort nagg nere vid basen och buden har därför endast nått 250 kr.

Annons


No Responses Yet to “Förnya hemma”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s