Elprylar Del 2

04Okt13

Här är inlägg nummer två i serien om svårigheterna att hitta snygga elprylar till sitt hem. Första delen kan du läsa här.

Byggfabriken har en hel del  saker som kan vara värda att titta på. Här är ett komplett set med takkopp, sladd och lamphållare som finns i flera färger.
275Den är väldigt stilren tycker jag. Takkoppen är tillräckligt stor för att rymma de stora takkontakerna. Smakar det så kostar det. 275 kr får man räkna med. Men så är det bakelit också.

Fotogenlampor.se 212Takkoppar kan vara svårt att hitta. Denna i förkromad mässing (även om fotot är skandalöst dåligt) är snygg. Den tillverkas av Karlskrona Lampfabrik (som nytillverkar fotogenlampor o reservdelar till dessa mest). Denna takkopp kostar 212 kr på Fotogenlampor.se.

Lundagård 16euroHär är en takkopp i svartmålad metall som säljs i den finska byggnadsvårdsbutiken Lundagård som också har en eminent blogg. Kostnaden är 16 euro.lyser.se49
Sladdströmbrytare är inte heller det lättaste att hitta till en retrolampa. Den här svarta från lyser.se för 49 kr är inte så dum. Den är i plast. Annars finns kritvita och transparenta. Någongång hittade jag en brun när jag verkligen behövde men det var ett tag sedan.
275aByggfabriken finns också en förlängningssladd i bakelit och med textilsladd. Snygg va? 275 kr för den.

Man är ju lite förvånad över att det inte finns mer snygga elprylar som är billigare. Hittade dock härom dagen förlängningssladd på Clas Ohlson för 149 kr. Plasten är svart men textilsladden finns att få i en mängd färger.

co148

Slog till och köpte en hundtandsmönstrad förlängningssladd på Clas Ohlson till en av döttrarna. Hon blev nöjd! Sladden har lite av gammal strykjärnsskänsla över sig. Absolut kul i en retromiljö. Ber om ursäkt för telefonjacket. Det är verkligen retro. Måste erkänna att vi har en fast telefon. Känns som om vi är de sista  som har det kvar. Förutom åldringarna då. Det svarta uttaget brevid eluttaget är en svagströmskontakt. I den satt en ringklocka för att kalla på pigan! Ett modernt system 1935.
20130929_111704Ytterligare avsnitt kommer i denna angelägna serie!

Annons


2 Responses to “Elprylar Del 2”

  1. 1 monica lindström

    Bra att du har tagit upp detta! Det är förfärligt så många sladdar och lysknappar det finns i en bostad när man tittar efter. Någon enhetlighet har jag inte. Finns det något bra och snyggt sätt att få ordning på alla sladdar, som ligger och skräpar överallt? Kramar till dig och familjen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s