Värsta kända grannen!

24Nov13

Vem har köpt huset mitt emot oss? Jo denna inte helt okända figur:

BB121114ME040Jo, jo Elimkyrkan på Storgatan 26 ska göras om till townhouse. Alltså en enfamiljsbostad på drygt 900 kvm. Det är ju inte illa. Elimförsamlingen sålde sin kyrka för ca 40 mkr i somras och drog vidare till Folkungagatan. Och då dök denna helt inte okända person upp och köpte!

Bild 016Så här ser ”villan” ut. Kyrkan byggdes 1898.

Bild 017Lustigt nog hittar jag inte någon info om kyrkan någonstans. Inga interiörbilder heller. Lokalerna på första och andra våningsplanet är ganska så förstörda (ur ett byggnadsvårdsperspektiv). Där har man ju varit på loppis och så 🙂 och sett med egna ögon. Själva kyrksalen på plan tre ska vara vacker men jag har aldrig sett den.

Bild 004Så här ”lyxrenoveras” iallafall kyrkan om man får tro Aftonbladet. Enligt samma tillförlitliga källa finns redan en spekulant på lyxhuset som är beredd att betala 70 mkr när det är färdigbyggt. Så man får inget überkänt fotbotbollsproffs som granne! Synd.

Bild 003Naturligtvis blir det headlines! En bostadsförening har tydligen överklagat bygglovet för de gillar inte att det blir en garageutfart från huset. Rafflande fortsättning följer……

SSMC00 093Det här fotot är hämtat från Stockholms Stadsmuseum och taget någon gång runt förra sekelskiftet. Inte så stor skillnad mot idag. En finare butik på hörnet bara!

historie9uniDen här bilden hittade jag på nätet. Föreställer någon form av kösituation i dåligt väder. Elimkyrkan verkade vara populär redan då och en av anledningarna till att de flyttar nu är faktiskt att lokalerna är för små. Inte många kyrkor som kan ståta med sådana besökstal.

20131117_133610Fin port får han iallafall till sin bostad, Zlatan 🙂

Annons


No Responses Yet to “Värsta kända grannen!”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s