Nytt på auktion

29Nov13

Crafoord har sin kvalitetsauktion imorgon den 30 november. Här är ett smakprov ur katalogen. Det vimlar inte av retro precis. Men ändå………
Img1Det här oljemålningen är det första man ser i katalogen. På bild ser den ut som om det vore något för mig. Läckra färger. Konst måste dock ses live tycker jag. Målningen är gjord av Marcel Mouly (1918-2008) och heter ”Les Deux Amies”. Den är signerad och daterad -52. Utropet är på 12 tkr.
Img197aFaktiskt finns en hel del retrosmycken till salu. Ibland blir man ju lite sugen att slå till. Det här armbandet i sterlingsilver till exempel är helt i min smak. Det kommer från Atelier Borgila i Stockholm och är från 1956. Utrop 1000 kr.
Img228Fin guldring designad av Wiwen Nilsson. Stenen är en trappslipad bergkristall. Trapporna fortsätter ut på guldringen på ett fint sätt. Stämpelsignerad Wiwen Nilsson Lund, 1943. Utropet är 5000 kr.
Img436Vacker glasvas (eller flaska) av Tapia Wirkkala i två färger. Den är tillverkad av Venini, Murano Venedig 1968. Det här tvåfärgade glaset är väldigt hett just nu så varför inte köpa denna fina pjäs istället för något nytillverkat?!!!! Utrop 4000 kr.Img437Den här vasen ser ju helt fantastisk ut. Iallafall på bild. Kanske något du ska unna dig nu till jul? Den är i underfångsteknik i rött, olivgrönt och klarglas. Signerad och daterad, Kaj Franck Nuutajärvi Notsjö -58. Utropet är 4000 kr.

Annars finns ju några Clam Chairs till salu. Förstås. Har ju skrivit om dem tidigare. Svenska folket har rensat sina förråd med tanke på de svindlande prisnivåerna. Om du har gott om pengar så kan du säkert ropa in en. Utropet är 30 tkr men de brukar bli dyrare. Hörde av en kompis att hans svärfar rätt så nyligen hade köpt en ganska sunkig Clam Chair för 85 tkr. Blev förvånad, trodde att det var internationella köpare på dessa möbler.

Img310

Annons


No Responses Yet to “Nytt på auktion”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s