Julklappstips

01Dec13

Har inte hunnit med loppande i helgen. Alls. Missade exempelvis Megaloppisen i Solna. Det var synd eftersom det var retrofika också. Däremot skulle jag vilja rekommendera två bra butiker och avråda från en annan butik.

Först har vi något som jag faktiskt har saknat. Ni vet på loppis hittar man fina tryck, reklambilder etc men så blir själva inramningen så dyr att man ger upp eller så köper en ram på Ikea och försöker få till det någorlunda. Men nu har jag förstått att på Gallerix så kan man köpa en standardram och så monterar de bilden. Det kostar lite extra om de ska skära till passepartout etc. En teckning vi lät rama i i helgen kostade totalt 250 kr, 150 kr för ramen och 100 kr för arbete, passepartout samt syrafri botten. Det kändes bra. Att låta rama in något överstiger ofta vida värdet av ”konstverket”.bild 2Vi var på Gallerix på Hötorget och det var instant service. Vi kunde ha fått tavlan medan vi väntade men vi passade på att ta en sväng på stan. Nu tror jag inte man ska gå dit med konst som har ett stort ekonomiskt värde eller stort affektionsvärde. Det är inte oändliga valmöjligheter på passepartouer etc även om de också kan tillverka ramar efter dina mått.

Nästa butik jag bara måste rekommendera är Les Chocolats på Storgatan 25 i Stockholm. De har Sveriges absolut godaste choklad och de är väldigt noga med att chokladen ska vara ”spårbar”. Det tar inte in kakao och choklad som de inte vet var den är odlad och att den är odlad på ett schysst sätt. Chocolatieren som också äger butiken är en av Sveriges bästa och hon gör fantastiska praliner.

07Så alla ni som verkligen uppskattar fin choklad, ni måste verkligen ta er dit. T-bana Östermalmstorg, uppgång Sibyllegatan gå upp på Storgatan vid Hedvig Eleonora kyrka och gå några kvarter. Det är det värt! Det går att fika där också med utsökta bakverk och smörgåsar. Eller bara ta en kopp varm choklad.

Så kommer vi då till butiken som jag vill avråda från.

karla fruktNeonskylten är ju fin och vann i år Stadsmuseets pris för bästa lysande skylt men det räcker inte för att gå dit. Det är säkert Sveriges dyraste godisbutik men ungarna har ändå handlat där ibland på lördagar. I går var första gången de handlade själva utan någon vuxen i släptåg. Och vad händer då? Jo butiksinnehavaren säger till mina två 10-åringar att ”de måste skynda på för att butiken ska stänga” och samtidigt så släcker hon belysningen. Mina tjejer hade inte plockat klart men kände sig tvungna att betala och gå. De var väldigt besvikna när de kom hem. Vad trött jag blir på folk som tror att de kan behandla barn som skräp. Jag ringde till butiken. Ägaren var fortfarande kvar trekvart efter stängning så hon verkade inte haft superbråttom. Hon förstod inte problemet för hon brukar släcka i butiken fast det är kunder kvar. Hon argumenterade verkligen emot! Men jag är helt övertygad om att hon inte hade behandlat en vuxen på det sättet. Bara sättet att argumentera gjorde att jag kände att Karla frukt är ingen butik vi kommer att gynna något mer.

Annons


2 Responses to “Julklappstips”

  1. Suger i mig alla tre tipsen eftersom de var relevanta och bra. Bra service är något man alltid uppskattar och att få tips om var man ramar och köper bra choklad var toppenbra!

    Fruktfjanten kommenterar jag inte ens vidare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s