Möbelmässan 2015

07Feb15

Kände att det var dags att titta vad som hänt på möbelfronten. Tog familjen med mig och åkte till Älvsjö idag för att gå på Möbelmässan. Man kan konstatera att det mesta nytänkandet sker hos de möbelföretag som producerar för offentlig miljö. Mycket är förstås inspirerat av retro. Mycket är ny design, ni vet retro med en modern tvist, men också  äldre formgivning som  tas upp till tillverkning igen.

20150207_102746Här är trevliga lådor/pallar i plywood. Träådringen på plywooden har sedan färglagts på ett schysst sätt. Det känns nytt! De är ett elevarbete från School of Arcitechture i Lund.

20150207_103117Den här fåtöljen är också ett elevarbete. Fin form och roligt att sittdynan är uppdelad i tre dynor. Känns nytt o fräscht. The Royal Danish Academy of Fine Arts, Schools of Arcitecture, Design and Conservation. Uppgiften var att skapa sittmöbler åt den växande gruppen äldre människor.

20150207_104718Avdelningen retro. Gubi är mycket retroinfluerat. Till och med färgerna! Snyggt helt klart. Många retrosoffor fanns överlag på mässan. Skönt att ett tag slippa se alla raka fyrkantiga hörnsoffor med divanfunktion.

20150207_104454Också Gubi. De har börja nytillverka spegeln från 1946 av Jaques Adnet. Den är så snygg att många kopior har börjat dyka upp. Och medvetna loppisfreak köper rund spegel + skärp på loppis och gör en egen version av Adnets skapelse. Väggkrokarna på bilden designades 1954.

20150207_105331Mina favvolampor. Poul Henningsen för Louis Poulsen. Skulle gärna ha en sådan.

20150207_104316Här var en förvånande lampa i färgat glas i ängsliga Sverige. Från företaget bsweden. Tycker generellt att det var mycket mer färg än det har varit på länge. Hurra! Vitt och fräscht, stelt och stramt har bara blivit för mycket av senaste åren. Fram för mer blommande lampor!

20150207_104527En Muslingestol lookalike! Nu dyker de upp! Fårskinnsklädda bulliga fåtöljer efter att Muslingestolarna har nått oanade prisnivåer på auktion.

20150207_115737Så den gulligaste montern. Ett par som nytrycker gamla reseaffischer. Jättefina. De letar dessutom upp upphovsmännen/kvinnorna vilket ofta innebär ett gediget detektivarbete för att få deras tillstånd att reproducera deras verk. Gå själv in och titta på Come To Sweden.

Det är en stor mässa och mycket att titta på. Tyvärr var det sista dagen idag. Nästa vecka är det dags för Antikmässan. Ses där!

Annons


No Responses Yet to “Möbelmässan 2015”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s