Retrofåtöljen Ari

29Jun08

Denna fåtöj är en av Arne Norells mest kända design. Den är ju bara så snygg! Det finns en helläcker pall till också. Både fåtöljen och pallen nytillverkas fortfarande och kostar då cirka 30 tkr respektive 15 tkr. Arne Norell (1917-1971) var möbelformgivare och grundade Norell Möbel AB. Han var inspirerad av danskt formspråk, vilfåtöljen Ari i skinn och fjäderstål är ett exempel. För den erhöll han postumt British Furniture Manufacturer´s främsta utmärkelse ”Showpiece of the year” år 1973. Under många år var Arne Norell ett begrepp i Europas möbelvärld och ett antal modeller tillverkades på licens i andra delar av världen. Det här exemplaret har budet 6000 kr (Metropol 30 juni).No Responses Yet to “Retrofåtöljen Ari”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s