Värdestegring!

19Feb09

05480780

De här sex helgonbilderna (6,5x22cm/styck) från början av 1400-talet som bedömdes komma från italienaren Gentile da Fabrianos skola såldes på Bukowskis vårauktion 2008. De var infattade i en gemensam ram enligt bilden ovan. Utropet var 20 tkr men den såldes för över 1,5 mkr till en fransk konsthandlare. Det var en liten missbedömning på utropspriset från Bukowskis sida. Men inte nog med detta. För två veckor sedan såldes fyra av målningarna vid Southeby´s i New York för runt en halv miljon dollar styck, totalt ca 18 mkr! Målningarna har alltså stigit 17-18 gånger i värde på åtta månader! De andra två målningarna finns kvar hos den nu betydligt rikare franska konsthandlaren som säkert känner sig mycket nöjd. Men det kan väl inte den säljare vara som en gång lämnade in målningarna på Bukowskis?

Annons


No Responses Yet to “Värdestegring!”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s