Sista dagen Yves Saint Laurent

26Feb09

d5157531ld5157530l

Efter tredje och sista dagen på auktionen av Yves Saint Laurent och Pierre Bergés samling stod det klart att auktionen inbringat drygt 4 miljarder kronor. Inte illa i brinnande finanskris. På onsdagen såldes de två kinesiska skulpturer (bilden ovan) som Kina anser har stulits från landet för sammanlagt 356 mkr. Kinesiska myndigheter har försökt stoppa auktionen eftersom man hävdar att föremålen borde återlämnas till sitt ursprungsland varifrån de stals av europeiska soldater under opiumkriget på 1860-talet. Kina fördömer nu Christie´s och uppger att Christie´s affärsverksamhet i Kina kan komma att begränsas.

3510656947
Även Nationalmuseum lyckades köpa en silverkanna tillverkad i Augsburg av Abraham II Warnberger (1632-1704) för drygt 1,6 mkr. Kannan var en gåva från Sverige till Ryssland under 1600-talets andra hälft och den väger 4 kg. De enorma gåvor som gavs på den tiden tömde Sverige på silverföremål. Sammanlagt skänkte Sverige nästan 1000 kg silver till Ryssland!

Annons


No Responses Yet to “Sista dagen Yves Saint Laurent”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s