Arkitektur

23Apr09

img36Jag har skrivit förut att jag är sugen på att helt göra om vårt vardagsrum. Denna tavla skulle jag då kunna tänka mig! Men först måste man köpa sittmöbler, matta, platt-TV (det senare enligt familjens önskemål) och annat praktiskt innan jag kan slänga pengar på rena utsmyckningar. Konstverket är från 1600-talet i italiensk skola. Måtten är 66×82 cm och utropet 25 tkr.

img294Tavlan ropas ut på Crafoords kvalitetsauktion 25 april. Den auktionen är mest omskriven för att man har ett gammalt butikslager Galléglas till försäljning. Det har legat nerpackat i närmare 80 år. Under 1010-20-talen var Gustaf Löfberg, som drev lyxporslinsaffär i Malmö, generalagent för Galléglas i Sverige. Galléglaset blev dock helt omodernt på 1930-talet och osäljbart. Då tog Gustaf och packade ner allt han hade kvar. Nu är det väl desto mer säljbart. Det är 37 vaser och lampor med utropspriser mellan 2 och 80 tkr. Den ca 60 cm höga vasen till vänster ropas ut för 60 tkr. Man kan väl gissa att den går till utlandet.

Annons


One Response to “Arkitektur”

  1. 1 mimi

    Ingen dum man. Tänk att lämna en sådan förmögenhet i källaren till sina efterkommande!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s