Kul inredning

25Apr09

img139På Hallands Auktionsverk är det ingen direkt kvalitetsauktion den 30 april men man kan hitta kul saker ändå. Hallands Auktionsverk lämnar inte ut några utropspriser och är för övrigt ganska sparsam med information. Till vänster två stolar från gissningsvis 50-talet, Ganska trevliga. Det är i och för sig kul att de har olika färg men jag hade föredtagit samma färg på båda.

img209Det här är en ovanligt skön tekopp från Arabia designad av Birger Kaipiainen (1915-88).  Modellen är säkert vanlig i Finland men jag har inte sett den förut. Birger Kaipiainen är mest känd för sitt unika stengods men skapade bla också servisen Paratiisi för Arabia 1969.

paratiisi

Annons


6 Responses to “Kul inredning”

 1. Fina stolar.., men jag undrar hur man sitter i dom?! Gillade thékoppen oxå. Har själv snöat in lite på svenskt porslin vilket kanske är synd.., det finns ju himla mycket annat fint oxå. Köpte faktiskt ett uppläggningsfat från Eggersund i helgen!
  Ha det gott!

 2. 2 Sara

  Tekoppen var ju helt fantastisk!

 3. 3 camilla

  Äger en tekop med fat av Birger Karpiainen, köpt på loppis i Finland för ca 20 kr, enda gången jag sett den och jag springer mycket på loppis…

  Vad gick den för på auktionen?

  H Camilla

  • Koppen gick faktiskt för 500 kr så man kan väl säga att du gjorde ett fynd. Nu såldes den visserligen till förmån för Amnesty, vilket kan ha bidragit till betalningsviljan! Ulrika PS Den är väldigt snygg!

 4. 5 Ingvor

  Jag har en likadan kopp som jag fick i mitten av 50-talet. Visst är den speciell!

 5. Hej!

  Trevlig blogg och kul att vi hittade till dig!
  Vi googlade Kaipiainen koppen som du har bloggat om. Vet du vad serien heter? Vi har sett sådana i Göteborg till ett väldigt högt pris.

  Kolla gärna in på vår sida om du känner för det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s