Auktionsverket och Bukowskis

26Apr09

untitledIdag gjorde jag en snabbrunda på Stockholms Auktionsverks och Bukowskis visningar. Det är deras moderna kvalitetsauktioner nu. Det finns mycket fint men mycket är ochså ganska slitet på ett lite trist sätt. Det jag blev lite sugen på att köpa fanns på Bukowskis. Det var ett fungerande bordsur i sterling silver av Wiwen Nilsson, Lund 1942. Höjd 17 cm, längd 21 cm. Jag tycker om den stilrena formen. Siffrorna på urtavlan är bara så snygga. Utropet är 50-60 tkr. 

Fåtöljerna nedan är av Erik Chambert (1902-88) och tillverkades av Chamberts Möbelfabrik i Norrköping på 1930-talet. De är snygga och skulle utan tvekan passa hemma hos oss. Men de måste stoppas och kläs om. Det är lite meck. Tyget är i och för sig ganska fult. Utropet är 6000-8000 kr. Vem vet var notan landar innan de är färdiga? Om ni vill se mer saker i Chamberts design kan ni klicka här.

05511110

Annons


One Response to “Auktionsverket och Bukowskis”

  1. Ursnygga grejer. Intressant att se vad de går för.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s