Lite stiliga möbler

14Maj09

34

Om man nu inte har drivor med pengar men ändå vill ha lite herrgårdskänsla hemma så kanske följande möbler från Vätterbygdens Auktionskammare (17 maj) kan vara något. Här ovanför visas en salongsmöbel, 8 delar, i empirstil. Den är från cirka 1900 i mahogny med bronsornamentik ( bl a djurtassar och kvinnohuvuden). Den verkar ju vara i gott skick och är ju ganska stilig. Utropet är 8000 kr, dvs 1000 kr per del. Det är inte mycket för gott hantverk.

46Om man inte vill ha en hel salongsmöbel så finns två fina stolar till försäljning. Det är  sengustavianska Stockholmsarbeten från cirka 1800. De har Stockholms stolmakarämbetes sigill. Det finns en underliggande rödbrun originalmålning. Köper man dem så har man skaffat sig lite sommarjobb med att åtminstone byta det förskräckliga tyget. Är man riktigt idog så kan man också skrapa fram originalfärgen. Det är rena terapin! Utropet är 10 tkr. Jag skulle kunna köpa dem bara för att det ä så kul att se förvandligen!

85Slutligen en spegel som kanske inte riktigt platsar i vår herrgårdsmljö men väl i ett rum med mustig färg på väggarna. Spegeln är förgylld och bronserad nyrokoko 1800-tal. Den är hela 110 cm hög och 75 cm bred. Den är ju bara så cool. Utropet är satt till 2000 kr. Det är inte mycket för en så unik pjäs.

Annons


No Responses Yet to “Lite stiliga möbler”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s