Bukowskis

18Maj09

05521324har den 26-29 maj sin internationella vårauktion. På den finns i stort sett bara antika föremål av hög kvalitet. Man kan gärna gå på visningen då det finns mycket att lära.  Till höger är ett förgyllt och bronserat barockbord i Burchardt Prechts art. Precht var en tyskfödd ornamentbildhuggare och spegelmakare i Stockholm. Från och med 1681 blev han utnämnd till hovbildhuggare och arbetade mycket med bl a Tessin d.y. Bordet blir därför sannolikt belagt med exportförbud. Längd 80, bredd 58,5, höjd 76 cm. Skivan i sten är senare. Utropet är 80-100 tkr. Jag tycker att det har viss charm och det sticker verkligen ut, men skulle inte göra sig hemma hos mig.  Man har helt enkelt inte de ytorna.

05521109Till vänster är en ganska rolig lampa eller ampel för tre ljus som det står i texten. Den är klotformad och i förgylld brons och grönlackerad. Den är borrad för el vilket drar ner värdet men eftersom den nu redan är ”förstörd” så skulle jag fortsätta ha den som elbelysning. Det är mer användbart. Man kan ju närsomhelst konvertera tillbaka den till levande ljus. Den är i empirestil från 1800-talets slut. Den ropas ut för 10-12 tkr.

05520871Slutligen en liten bordsskulptur från Sverige i empire från 1800-talets första hälft. Är det inte ett helt underbart lejon?!!! Det skulle jag vilja ha. Skulpturen är i patinerad brons, vit marmor och Blybergsporfyr. Längd 34,5, bredd 18, höjd 23,5 cm. Tyvärr är utropet med två nollor för mycket för min plånbok, nämligen 40-50 tkr.

Annons


3 Responses to “Bukowskis”

  1. Vilka underbart maffiga grejer! I synnerhet kronan.

  2. Ampeln är jättefin. Har funderat på att försöka ropa in den. Din blogg är för övrigt jättebra. En favorit!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s