Loppisfynd

06Aug09

PICT0001Idag har jag köpt ett vitt fruktfat av porslin. Jag har tyvärr ingen bild. Det är stort och i form av salladsblad som ligger i ring liksom. Det är jättefint och jag betalade 10 kr. Det är snyggt krackelerat men problemet är att det är lite missfärgat på ett sätt som inte är så kul. Är det någon som vet om det finns något knep för att få bort missfärgningen? OBS bilden är från bloggen ”Inspiration i vitt”.

Annons


3 Responses to “Loppisfynd”

 1. Det finns ett sätt att bli av med missfärgningar i porslin. Man lägger föremået i ett bad av väteperoxid och efter ca en månad är det som nytt igen.
  Starkt missfärgade föremål tar längre tid.
  Ett varningens finger dock. Väteperoxid är ett starkt ämne som man inte får andas in och som måste behandlas med respekt.
  Dessutom kostar det ju en slant.
  Finns i välsorterade färghandlar.

 2. Jag har tagit bort missfärgningar med klorin och vatten. Hade ganska stark klorinlösning och lade ner min missfärgade picknick-burk i ett par dagar. Det har förmodligen varit sill i den så den var dessutom sådär fet och kladdig. Detta funkade bra men är kanske inte det ultimata om man tänker använda porslinet till livsmedel sedan??! Vet inte riktigt… Min burk har jag som blomkruka…. Har även fått tips om superväteperoxid men det skulle man INTE ha om man tänkte använda prylen till livsmedel. Har själv funderat över ättika och kokhett vatten. Ättika är ju bra till så mycket annat. Detta har jag inte provat dock….
  LYCKA TILL!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s