Auktion efter Bergman

03Aug09

H022_5Bukowskis kommer den 28 september att sälja lösöret efter film- och teaterregissören Ingmar Bergman. Auktionen, på initiativ av Bergmans familj, går i linje med Ingmar Bergmans sista vilja och önskan. I sitt testamente har han uttryckt det på följande sätt: 

”Detta är min bestämda önskan och får inte göras till föremål för någon form av diskussion eller något slag av känslomässigt rabalder.”

Bukowskis hoppas naturligtvis att intresset av att förvärva något som Ingmar Bergman ägt, kommer att vara mycket stort. Det är det väl antagligen också.  Flera intressanta föremål finns med i utbudet, däribland Ingmar Bergmans skrivbord, vid vilket han skrivit flertalet av sina manus. Filmpriser, utmärkelser och dräktskisser kommer också att gå under klubban. Det finns också ett schysst svartvitt porträtt av Bergman, fotograferat av Irving Penn 1965. Andra föremål ärIngmar Bergmans välkända Laterna magica och den galjonsfigur, som ligger till grund för produktionsbolaget Cinematographs logotyp, också förekommande i filmen Persona.

H022_1

 

H022_2

Nedan en interiörbild från Bergmans ställe på Fårö, Hammars.

 

H022_6

Annons


No Responses Yet to “Auktion efter Bergman”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s