Porslinsserviser

10Sep09

S1890248

Servisen Picknick av Marianne Westman för Rörstrand har vi rätt så många delar av. Den använder vi mest till jul att lägga upp julens alla rätter i. Mycket snyggt! På Lilla Bukowskis den 14-15 september kan man ropa in dessa 28 delar med utropet 3000 kr. Alltså typ 100 kr per del. Inte farligt. Sedan kan man lugnt duka upp julbordet! Alla dessa olika uppläggningsfat och burkar är ju lätta att kombinera ihop med enkla vita tallrikar. Picknick lanserades 1956.

Vill man inte ha fullt så färgglad servis så kan Stig Lindbergs välkända Berså vara ett alternativ. Berså tillverkades av Gustavsberg mellan 1960 och 1974 och blev en av Stig Lindbergs absolut största och folkligaste framgångar. Lilla Bukowskis ropar ut 69 delar för 7000 kr, dvs runt 100 kr per del. Inte heller farligt. Man får dock betänka att ingen av serviserna tål maskindisk, vilket är en lite hake.

885

243Vill man inte ha så mycket porslin så kan man ropa in porslinsfatet till höger för 2000-3000 kr. Det är i jugend och är ett blad med en snigel på. Fina blågröna och mörkrosa färgtoner. Det är av Alf Wallander för Rörstrand. Längden är 16 cm. Det är både vackert och roligt.

Annons


One Response to “Porslinsserviser”

  1. 1 retroochromantik

    Berså är så himla fint, men börjar nästan kännas lite uttjatat nu. Picknick däremot är en störtskön serie som jag önskar äga någon gång i mitt liv!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s