Jugendvaser del 2

18Okt09

Stockholms Auktionsverk har sin moderna kvatitetsauktion den 27-29 oktober. Även Auktionsverket har sänkt utropspriserna med ca 20 procent. Det är också färre objekt och det samlade utropet är ca 43 mkr mot 57 mkr för ett år sedan. Auktionsverkets Moderna tycker jag personligen är lite roligare än Bukowskis då den innehåller betydligt fler möbler och andra inredningsföremål. Bukowskis är mer inriktad på konst. 

Att auktionshusen använder termen moderna tycker jag är fascinerande. Jag skulle vilja se en definition. Mycket som ropas ut är ju typ hundra år gammalt och därmed antikt. Modernt kan ju också stå för det som är inne men då blir det ju föremål från alla tidsåldrar. Alltid finns det något som känns modernt just nu.

Auktionsverket ropar ut massor av jugendvaser. Här är några stycken med härliga färger:

889855910863

1. En vas av Axel Enoch Boman från Kosta runt 1902. Den är gjord efter förlaga av Gunnar Wennerberg. Höjd 28 cm. Utrop 25-30 tkr.

2. Ännu en vas i fina färger. Den är av Gunnar WennerbergKosta 1900-02. Fint mönster. Annars är det mest växter för hela slanten! Notera att den har samma form som första vasen men den är lägre (i verkligheten). Höjd 24 cm. Utrop 25-30 tkr.

3. Det här går absolut inte att ta miste på att det är en jugendvas. Den har alla nödvändiga attribut; formen, färgen och mönstret! Den är av Heinrich WollmanOrrefors 1914-16. Höjd 27,5 cm. Utrop 20-25 tkr.

4. En riktigt häftig vas. Man kan tro att det är eldslågor men det är tång enligt katalogtexten. Den är också av Gunnar WennerbergKosta 1900-02. Höjd 26 cm. Utrop 25-30 tkr.

Annons


One Response to “Jugendvaser del 2”

  1. Oj då nu har jag storstädat här hemma i fyra dagar och inte just varit på blogger. Jag märker att jag missat många fina inlägg av dej, så det fanns mycket att ta igen:) Härliga de där jugendvaserna, dem har jag naturligtvis suttit och njutit av på auktionsverkets katalog. Bukowskis hade jag helt missat, så den måste jag kolla in, tack för det!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s