Galna Antikviteter!

23Okt09

87

Här är ett antal galna pjäser från 1800-talet. De finns på Bamses Auktioner 25 oktober. Här ovanför är en jultomte som verkar tycka att det är kul att det snart är jul! Bamses har ganska mycket ”julpynt” för den som är intresserad av det. Denna tomte har ett utrop på 1800 kr.

56152Som katalogtexten säger pampig majolikaskål på fot med dekor i relief. Längden är hela 46 cm. Den har ju faktiskt drag av jugend mitt i alltihopa. Mycket speciell skapelse. Utrop 800 kr.

Två motivfat med vackra damer från Rosenthal. Mycket tjusiga! Jag tycker ändå att de har ett dekorativt värde. De ropas ut för 1400 kr.

55647

Här är en borduppsats i majolika från Rörstrand. Höjd 25 cm. Utrop 1000 kr. Om man inte vet vad en bordsuppsats är så inte blir man mer klok efter att ha studerat den här skapelsen. (En bordsuppsats är en prydnadspjäs avsedd att smycka ett matbord. Den saknar oftas praktisk funktion men kan vara utformad som en vas eller fruktskål). Nu ser man ju tydligt att detta är just en bordsuppsats!

Till sist en förgylld gallerskål i porslin från Rörstrand. Observera de omotiverade fiskarna som simmar runt mitt på skålen! Utropet är 1000 kr.

Man kan skratta åt sådana här antikviteter men jag tycker att man får mycket för pengarna. Det är något som verkligen sticker ut! Många gånger är det också fin kvalitet. Det är riktiga conversation pieces.

Annons


2 Responses to “Galna Antikviteter!”

  1. Jag tycker om nästan alla antikviteter, är en typisk prylgalning, men vid den tomten går nog en gräns, den skulle jag helt enkelt inte klara av att ha hemma… Trädgårdstomtar är typ det värsta jag vet, fast det är väl bara en vanlig tomte det där.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s