Auktionsverkets Moderna

24Okt09

Igår tog jag mig en snabb sväng in på visningen på Stockholms Auktionsverks Moderna (28-30 oktober). Alltid kul att se sakerna live! Här är några saker som jag skulle kunna tänka mig efter att ha sett dem i verkligheten.

11Det här är ett matsalsbord av Josef Frank för Svenskt Tenn. Det är i mahogny men det är kantdekoren i rutig intarsia som är hela grejen! Mycket snyggt. Det är två meter långt men kan bli uppåt fyra meter med iläggsskivor. Vill ha! Utrop 25-30 tkr. Tyvärr är plånboken alldeles för tunn!

80Till höger är ett par fåtöljer av Axel-Einar Hjort. De är riktigt snygga men nedsuttna, den ena så pass så man sulle kalla den trasig. Mycket jobb att dem i skick. Fåtöljerna ingick i ett möblemang med bland annat ett bord och en chaise longue som var en vinst i Stockholms stads hantverksförenings lotteri 1926. Utrop 15-18 tkr.

81Det här soffbordet från 1930-talet går heller inte av för hackor. Det är av Otto Schultz för Boet. Träslagen är alm och jakaranda. Diametern 80 cm. Utrop 30-35 tkr. Otto Schultz (1882-1970) var inredningsdesigner och författare, född i Tyskland men verkade i Göteborg, där han inredde många hem och lokaler. Han startade sitt eget inredningföretag 1920, Boet, där han också tillverkade möbler efter egen design.

Till sist ett mycket snyggt och dekorativt sideboard, Triennale. Det är designat av Arne Vodder för Sibast møbler, Danmark 1950-tal. Det är i palisander med en vit- och en gullackerad skjutdörr. Oj det finns så mycket snyggt om man bara hade lite pengar. Här är utropet 30-35 tkr. Jag har spelat på Lotto. Får se om det ger nånting……..

120

Annons


4 Responses to “Auktionsverkets Moderna”

  1. Josef Frank bordet var ju kanonfint…. Men dock för maffigt pris även för den här plånboken;-)

  2. Ååååh! Sideboardet är ju helt underbart! Undrar om man inte skulle kunna göra så med ett omärkes?

  3. Schultz-bordet var min favorit, det kunde jag köpa när som helst ”if I were a rich man”….. Kanske borde jag också lägga in en lottorad.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s