Mon Amie

05Jan10

På Norrköpings Auktionsverk den 6 januari ropas Mon Amie ut. Den är kanske Sveriges populäraste servis genom tiderna. Den är designad av Marianne Westman (f.1928) och tillverkades av Rörstrand mellan 1952-1987. Först är det en matservis med 12 mattallrikar, 13 djupa tallrikar, 6 uppläggningsfat samt 1 bringare. Lagom många delar. Utrop 4000-5000 kr. Servisen är poppis som sagt.

Kaffeservisen med 13 kaffekoppar med fat och assietter samt sockerskål och gräddkanna ropas ut för 3000-4000 kr. Smakar det så kostar det.

Rörstrand har återupptagit mönstret i sin produktion. Det har man på en mugg utan öra och en assiett. Ser trevligt ut. Som exempel kostar ett 2-pack muggar ca 300 kr. Då går de att köra i diskmaskin också.

På Auktionsverket i Karlstad den 6 januari kan man komplettera med 9 äggkoppar för 800 kr.

Annons


4 Responses to “Mon Amie”

  1. Hej Ulrika! Tack för din inspirationssida, vilka bra tips på auktionshus och annat och fina bilder. Jag gillar väldigt mycket men har koncentrerat mig på att dokumentera mina vaser. Nu blev jag lite inspirerad att visa lite annat också.

  2. Ja, Mon Amie, ja… suck. Jag räknar med att ha en kaffeservis omkring år 2018. Köper en kopp där, ett fat där, när jag hittar dem till billigt pris (=inte ofta).

    • Fast det är ju kul om du lyckas skrapa ihop en servis billigt!!!!! Det är värt att vänta på!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s