Greta Magnusson Grossman

25Feb10

Möbelarkitekten Greta Magnusson Grossman är en av Sveriges internationellt sett mest kända designers men också den mest bortglömda. Hon finns nästan inte med i några designhistoriska böcker. Detta försöker Arkitekturmuseum råda bot på genom att anordna en utställning med hennes grejer.

Greta gick från det ena banbrytande projektet till det andra. Från en karriär som ung möbelformgivare med egen butik i Stockholm före andra världskriget, till ett namn inom Kaliforniens experimentella arkitekturvärld på 1940-, 50- och 60-talen. Hon hade t.o.m. en butik på Rodeo Drive, den exklusiva shoppinggatan i Beverly Hills!

Annons


One Response to “Greta Magnusson Grossman”

  1. Jag har gått och drällt på Rodeo Drive när jag bodde på UCLA:s område.
    Det blev inga affärer gjorda på den gatan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s