Fy Stockholms Stadsauktion

10Apr10

Stockholms Auktionsverk har stadsauktioner varannan vecka. På senare tid har det där dykt upp grå-/vitmålade möbler i närmast industriell skala. Det är någon eller några som målar om gamla möbler och lämnar sedan in dem på stadsauktion.Det är helt gräsligt. Nu skrattar man åt folk som avlutade möbler på 70- och 80-talen. Det har är ungefär samma sak med grå- och vitmålade möbler med fejkpatinering. De kommer att bli ute. Sanna mina ord. Det märkliga är att ett seriöst auktionshus accepterar att ta emot så många av dessa möbler. Det är tråkigt. Fram med med mörkbruna möbler! Det är snyggt! Nedan ett axplock nymålade möbler från stadsauktionen 12-13 april.

Annons


2 Responses to “Fy Stockholms Stadsauktion”

  1. Visst är den trist den här måla vitt-trenden. Men folk vill ju ha det, och då är det klart att auktionshus tar emot dem – ingen köper de stora bruna pjäser som jag tycker är snygga.

  2. 2 Erik

    Du har helt rätt. Jag är inte så bra på äldre antikviteter, men har möbler (skåp och sånt) någonsin målats vita förr i historien? Eller var det bara stolar?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s