Nytt år, ny inredning!

10Jan11

Man kanske inte behöver byta ut hela inredningen, men här kommer lite kul tips från Vätterbygdens Auktionskammare som kan liva upp hemma. Auktionen hålls 11 januari.

Kanske ett damarbetsbord från 50-talet? Jag tror det är grönt. Fotot är ju uselt men bordets form är definitivt kul! Inget utropspris är angivet.

Eller en golvlampa i orange plast av Hans Agne Jacobsen för Markaryd. Höjdmåttet finns inte angivet men jag tror visst att lampan kan göra sig bra på ett lågt bord också. Utropspris 500 kr.

VVilka snygga stolar! My God! Bordet var tyvärr ingen höjdare alls. De här stolarna ska ha ett svart häftigt bord. Det är 6 stolar  i teak. Bordet verkar mestadels vara i ek. Utrop 1200 kr. Möblemanget är från Hagafors Bra Bohag.

Bra Bohag var en intressegrupp bildad kring 1955, bestående av ett tiotal möbel- och textilindustrier för att gemensamt marknadsföra ett komplett sortiment för heminredning.

Vad sägs om lampan från 50-talet då? Det är vita glaskupor med svart dekor. Vill ha!!! Inget utropspris angivet.

En stilren datumtavla i plast från Turino, Italien. Dock tillverkad för svenska marknaden. Beskrivs som defekt.Snygg ändå. Inget utropspris angivet.

Kolla den här silverdosan då. Jättesnygg! Man kan ha hemliga saker i den. Måtten är förstås inte angivna men den väger 191 gram. I katalogen står: T Eldh, K & EC 1946. Det säger inte mig mycket eftersom jag inte kan nåt om silver. Jag har bara kommit på att det är snyggt. Jobbigt att putsa bara, men det får man ta. Utrop 400 kr.

Till sist en emaljskylt. För Levi’s jeans. Den visar att Johs. Skogstad är authorized dealer. Kan vara et kap för alla jeansfrälsta. Som jag. Jag har absolut inga andra byxor är jeans. Fast just Levi’s var det ett tag sen man hade. Inget utropspris här heller.

Nu ska jag droga ner mig ordentligt för nu ska jag åka bil från Östersund till Stockholm med en enorm smärta i benet. Mina föräldrar skjutsar. Landstinget i Stockholm är inte villiga att hjälpa till för att jag på ett drägligt sätt ska ta mig hem. Så godnatt då. Nu är det morfin , stesolid och lite annat smått o gott som gäller!

Annons


One Response to “Nytt år, ny inredning!”

  1. Golvlampan och damskivbordet skulle jag vilja ha på en gång.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s