Saker man kan behöva

11Jan11

Eller inte. Det är iallafall kul med saker. Det är egentligen helt sjukt att man tycker det. Det är verkligen en sport att hitta just den där grejen som man inte visste man behövde. Och det ska helst inte vara några nya saker. Det är att göra det lätt för sig. Det är inte heller lika personligt. Tycker jag.

Först lite praktisk förvaring. En spånkorg är bättre och snyggare än man tror. Passar bäst på landet förstås. Den här är kubisk med sidan 34 cm. Utropet är 150 kr (12 jan). Absolut värt pengarna.

Brevid ett snyggt litet arkivskåp i ek från tidigt 1900-tal. Måtten är 29x39x47 cm. Utropet är 300 kr (13 jan). Också extremt prisvärt.

Båda förvaringslådorna ropas ut på Norrköpings Auktionsverks webbauktion.

Nu kommer vi till avdelningen saker man inte behöver. Men ändå. Dessa finns också på samma webbauktion.

Fotografiramen är troligen silver med emalj från Baltikum eller Ryssland. Den är från förra sekelskiftet och är 11 x 9 cm. Utropet är 800 kr (13 jan). Men det var inte själva ramen som jag tyckte var intressantast. Det var fotografiet. Det är en brud som ser allt annat än glad ut. Stackars henne! Undrar hur hennes liv blev! Varför är inte brudgummen med på kortet kan man också undra.

Sedan är det en tillbringare i porslin från Rörstrand. Modellen heter Sport med dekor av cyklister. Höjden är 20 cm och utropet 150 kr (16 jan). Har jag aldrig sett förut. Finns det fler delar i serien??????

Annons


One Response to “Saker man kan behöva”

  1. Sport var ju för rolig. Den har jag aldrig sett förut.
    Förr i tiden var giftermål ett seriöst företag. Nu gifter man sig av andra, tyvärr ofta övergående, skäl. Kärlek, lycka och sådana saker.
    Spånkorgen och arkivskåpet har vi.
    Det får bli den ”onödiga” men ack så charmiga bringaren idag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s