Porslin och keramik

16Jan11

Jag fortsätter väl med min fyndjakt från Auktionshuset Gomer & Andersson som har auktion den 18 januari. Bilden ovanför visar tre syltburkar från Arabia, 1970-tal. Jag vet inte om jag gillar dem. Vi hade sådana när jag var liten. Undrar om mamma har slängt dem? Det har hon förmodligen. Vem vet vad de heter och vem som gjorde dem????

Vasen är en Mari Simmulson från Upsala Ekeby. Den är 24 cm hög. Jag tror inte den är jättevanlig, men jag kan inget om keramik. Tyvärr. Jag lär mig dock mycket av er andra bloggare!

På Gomer & Andersson är det ofta utrop på partier med saker. Då ser man ju inte på nätet vad det är för något. Men jag lyckades med hökögon spana in dessa läckra kaffekoppar (bilden är beskuren, fler saker ingår). Kaffekopparna är bland det bästa jag sett på länge!

På dennna auktion finns ovanligt mycket saker av Lisa Larsson. Det måste vara en samling som säljs. Jag är själv inte jätteförtjust i hennes keramik men dessa avslappade ABC-flickor kan man ju inte motstå! Tala om att njuta av livet!  Denna figurin heter Emma.


Prima kryddburkar Arom för Rörstrand. Formgivare är naturligtvis Marianne Westman. Man undrar hur många olika burkar det finns?! De ropas ut av Metropol den 17 januari till skillnad från övriga saker som alla finns hos Gomer & Andersson. Startbudet är 100 kr.

Annons


5 Responses to “Porslin och keramik”

  1. Så många fina saker på en och samma gång och man skulle kanske testa att följa en del nätauktioner, bra tips. Att tävla på Facebook, bra idé, din blog med många besökare borde ha en chans!!!!

  2. Allt är favoriter, sä härliga saker.

  3. Väldigt mycket fint! Måste fråga om du budat hem något från Auktionshuset Gomer & Andersson någon gång? Hittade en hel del intressant där och är lite sugen på att prova att lägga några bud…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s