Metropols 50-tals tema

29Jan11

Metropol har 50-tals tema på sin auktion på måndag 31 januari. De har väl bara fått in ca 50 objekt. Och inte alla är bra. Bland annat några sådana här hemska bord med fontäner i. Inte ens jag som älskar kitsch kan med dessa! Men nedan är några trevliga objekt.

 

Satsborden har lagd mosaik i samma stil men i olika färger vilket gör dem mer intressanta. De går i dovt gult, blått och grönt tillsammans med grått och svart. Budet ligger på 1300 kr just nu.

Fatet av Mari Simmulson är stort, 35×45 cm. Snyggt. Jag trodde först hon pratade i telefon, vilket hade varit roligare, men fatet är ok ändå. Budet är uppe i 1200 kr. Det står konstigt nog inte i katalogen var det är tillverkat!

Den här ljusstaken är bland det snyggaste jag sett i den här vägen. Bland stringljusstakar alltså. Den här skulle jag definitivt kunna tänka mig att köpa. Höjden är 23 cm och högsta bud just nu är 250 kr.

Fyra kryddburkar Arom från Rörstrand. Snyggt kit med olika färger! Bud just nu 500 kr. De är formgivna av Marianne Westman.

Myranstolarna ingår inte i 50-talstemat. De på bilden kan ju vara nytillverkade men de är snygga ändå. Arne Jacobsen designade Myran 1952 men den var då trebent. Den fyrbenta kom senare. Det är sex stolar som ropas ut och budet just nu är 3900 kr. Billigt. Än så länge!

Annons


3 Responses to “Metropols 50-tals tema”

 1. Fatet är galet snyggt, en aningen dyrt för mig 😉 men det är alltid lika kul att
  ”skärm-shoppa” Kul ord som passar bra för dyrgriparna. Hoppas du har en trevlig helg.

 2. Jag skulle vilja ha telefonpraterskan, jag gillar Mari.
  Tycker det är svårt att hitta bra 50/60-tal nuförtiden.
  Det är lättare att hitta riktigt gamla saker.

  • Skärmshoppa var ett mycket bra ord! Det är det jag ägnar mig åt! 99,9% av tiden!

   Till Skaffaren: Det ligger något i vad du säger. Det är betydligt enklare att hitta fina fynd till torpet på landet än ll lägenheten i stan där jag vill ha 1900-tals design.

   För 20-25 år sedan kunde man verkligen göra fynd vad gäller design från 50-60-talet. För att inte tala om 70-tals design.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s