Möbler på stadsauktion

06Feb11

Stockholms Auktionsverk har stadsauktion den 7-8 februari. Här är lite möbler därifrån.

På första bilden ropas fåtöljen i förgrunden ut tillsammans med soffan i bakgrunden. Soffan är tydligen i dålig skick men jag tyckte fåtöljen såg lite rolig ut. Båda möblerna är skinnklädda och ropas ut för 2500 kr. Mattan man ser på bilden passar ju rätt bra till. Det är en nu för tiden så trendig lapptäcks-kelim med utropet 9000 kr. Soffbordet är i teak och turkosaktig mosaik med utropet 1200 kr. Snyggt.

Ett par karmstolar i alm i design av Aage Herman Olsen. De är  tillverkade av Kocks Malmö och ropas ut för 6000 kr. De har sin charm. Lite speciella.

På bilden brevid är sideboardet Arild i design av Nils Johnsson för  Hugo Troeds industrier. Det är i jakaranda. Utropet är 10000 kr.

Det bästa till sist. Ett schysst bord i teak med inläggningar´från  Sundlings möbelfabrik, Tranås 1964. Diametern är 56 cm. Utropet är 1500 kr.

Annons


2 Responses to “Möbler på stadsauktion”

  1. Så mycket snyggt, du är fena på att plocka fram fina grejer, förr var jag alltid inne på Metropol men nu hinner jag inte så mycket. Du ska visst ha en kudde, det är nog bra för din rygg, ska bara ta reda på var jag ska skicka den eller om du bor i Stockholm. Brittmari

    • Nej man hinner betydligt mer när man är sjukskriven. När jag jobbar hinner jag knappt blogga! Du är för snäll! Jag bor i Stockholm!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s