Kuriosa o sånt

07Feb11

Gomér & Andersson i Linköping har auktion imorgon den 8 februari. Här är lite udda saker!

Stolarna på den första bilden är från någon som ville ha lite trendiga stolar på landsbygden vid förra sekelskiftet (inbillar jag mig). Jag skulle vilja ha dem på landet! Katalogen säger typ Carl Westman, ca 1900, 9 spjälor i rygg, rödmålade, H. 102 cm . Carl Westman (1866-1936) var svenska arkitekt och hans mest kända verk är Stockholms Rådhus. Han formgav möbler också. På bilden till höger är en stol ur hans serie med arbetarmöbler. Lite lik kanske.

På bilden brevid är det en kul taklampa i keramik från 50-talet. I katalogen spekulerar man i om det möjligen är Tilgmans. Det verkar ju inte helt otroligt men är det någon som vet? 

*********** Här är en sak som jag vanligtvis hoppar över. Ett fickursställ (inkl fickur). Det här var ju jättesnyggt. Det skulle jag fakiskt kunna tänka mig! Formen är fantastisk. Det är inte så litet som man kan tro utan 19 cm högt.

På bilden brevid ett par antika parfymflaskor(eller flakonger). Snygga. De flesta har väl inget toilettebord eller sminkbord hemma men man kan dekorera badrummet med dem kanske? Höjden är 12 cm.

Annons


2 Responses to “Kuriosa o sånt”

  1. Lampan påminner om Tilgmans, skulle tro att det är det.

  2. Fickursstället är så fint! Det hade gärna fått stå på mitt nattduksbord.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s