Svensk keramik på Bukowskis

19Feb11

Den 21 februari ropar Bukowskis ut Ulla och Curt Jonasons samling av svensk 1900-tals keramik. Bukowskis har tyvärr inte presenterat samlarna eller samlingen på något sätt men katalogen hittar ni här. Här får ni se allehanda högkvalitativ studiokermik av välkända svenska formgivare. Jätteintressant även om piserna är höga. Närmare bestämt 260 utrop är det.

Den vackra blå urnan är av Wilhelm Kåge för Gustavsberg studio 1957. Det är Farstagods, bukig på fyra oglaserade fötter, randdekor i relief och  turkosblå glasyr. Urnan är signerad FARSTA Ä KÅGE samt studiostämpel. Höjden är  24 cm. Utrop tyvärr 30-40 tkr.

Det är väldigt många djurfiguriner men det här gasellhuvudet tycker jag hör till de bättre. Den är av Gunnar Nylund för Rörstrand. Gasellen är i stengods med glasyr i brunt och den är signerad R SWEDEN GN 4/200. Höjd 40 cm exkl träsockel. Utropet 3000-4000 kr.

Till sist miniatyrer vilket är ganska trist men dessa äger ju en viss charm. Det är 8 st i stengods av Gunnar Nylund för Rörstrand med glasyrer i vitt, blått och grått. Signerade R GN SWEDEN. Höjd 2-13,5 cm. Utrop 1500-1800 kr.

Annons


No Responses Yet to “Svensk keramik på Bukowskis”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s