Marianne Westman m fl

19Feb11

Helsingborgs Auktionsverk har auktion imorgon den 20 februari. Där finns lite intressant keramik, bl a Marianne Westman.

Westmans spegel från Rörstrand  är i blåglaserat gods och diametern är 27 cm. Utropet är 400 kr. Det står inget om skador men man kan ju undra när man ser bilden.

De 2 stora burkarna på bilden har en diameter på 20 cm och utropet är 800 kr. De 3 mindre speceriburkarna varierar i höjden mellan 9-12 cm och utropet är 400 kr. Jag vet att det finns en del av er i bloggvärlden som samlar på Marianne Westmans grejer.

En annan intressant sak är ett skålfat, signerad ALT Ingrid Atterberg för  Upsala-Ekeby med kvinnoporträtt. Diametern är 24cm och utropet 600 kr. Den känns spännande nästan som om det vore en spegel.

Till sist morgondagens antikviteter. Jag har inte hittat någon info om Gustavsbergs ytterfoder Plantina men de är säkert 80-tal. Kan vara något att satsa på inför framtiden! De vita ropas ut för 200 kr och de svarta+en brun för 300 kr.

Annons


4 Responses to “Marianne Westman m fl”

 1. hej!

  Tack för ditt tips!! Vi är absolut intresserade av de föremålen och kommer att vara med och bjuda.
  Du lär ju få se hur det har gått 🙂

 2. Hej igen…
  glömde säga att vi håller med om att spegeln inte ser så hel och fräsch ut, annars är det en väldigt fin serie. Till den spegeln finns ljusstakar och skålar med samma mönster.
  Åter igen, tack för tipset.
  /Helena

 3. Du lyckas verkligen hitta en massa fint! Har tre Plantina-krukor i köket, en i den största storleken och två mindre. Har betalat sammanlagt 21kr för alla tre så det får väl ses som en bra investering. 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s