Loppisfynd

22Feb11

De senaste dagarna har ryggen börjat bli lite bättre så jag har varit på loppisrundor. Stadsmissionen på Kungsholmen och Myrorna i Hjorthagen. På Myrorna hade de sänkt alla priser av någon anledning. Väldigt mycket kostade typ 5 kr.

Först en keramikvas som är ca 12 cm hög. Den har härliga färger (rött är min färg) och är välgjord. Nu önskar man bara ett känt märke. Men den är märkt med några siffror och Italy. Men jag gillar den!

En mindre skål 6 cm hög och 10 cm i diameter. Jättefin glasyr både utanpå och inuti. Den är dansk från Söholm på Bornholm. Fabriken grundades 1835 och höll på ända till 1996. 1945 låg produktionen nere under en tid då ryska plan bombade fabriken, men den återuppbyggdes och produktionen kom igång igen.

Under skålen står 3388 Söholm Denmark Stentöj SJ. SJ är signaturen för Svend Aage Jensen.  Bloggen 50-tals keramik har gjort ett liknande fynd fast en vas. Om det är någon som vet något om formgivaren så hör gärna av er. Som sagt glasyrens lyster är fantastisk. 🙂

Till sist en femkronorsvas med ett fantastiskt mönster. Jag kan inte tyda stämpeln i botten tyvärr. Höjd ca 20 cm.

Fler fynd vid senare tillfälle!

Annons


4 Responses to “Loppisfynd”

  1. Jag vet inte mer om formgivaren, men har också två delar i vad som verkar vara en större serie från Søholm. Jag gillar den faktiskt riktigt mycket. Jag håller på att få till en riktigt fin liten samling av dansk keramik, det blir nog ett av de nästa temana på mitt sideboard, ska fixa lite nya bilder till framtida inlägg i bloggen idag tror jag 🙂

  2. Den röda vasen skulle kunna vara från Bitossi, det är väl den mest kända keramiktillverkaren från Italien. (Aldo Londi verkade där och gjorde bland annat den snygga serien Rimini Blu.)
    De saker jag har sett därifrån är oftast bara märkta Italy och några siffror, antingen djupstämplat eller ditmålat.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s