Bra fynddag på Skansen

06Mar11

Idag var vi med barnen och grillade korv och lekte mm i solen på Skansen. Det var så härligt. Solen värmde verkligen. På bilden brevid finns bageriet att beskåda där de gör så gott fikabröd i vedeldad ugn. Vi fick också klart för oss att nästa års TV-kalender spelas in på Skansen (delvis).

I Skansenbutiken utanför Skansen var det bokrea och jag fyndade boken Vackrare vardagsvara av Gregor Paulsson utgiven av Svenska Slöjdföreningen 1919. Boken fick stort genomslag på sin tid på synen på vardagens estetik. En klassiker i svensk inredningshistioria som jag letat efter. Det är ju förstås ett nytryck från 1995.

De hade också klassikern från 1918 Skönhet för alla av Ellen Key på rea. Men den har jag redan. Ett måste om man är intresserad av inredningshistoria.

***** Det här är ju förstås inte retro på riktigt men här är iallafall en upphottning av de klassiska Nusnäshästarna. Faktiskt riktigt stilrena! Kan bli din för det facila priset av 245 kr.

Nedan är retroaffischer från Konsum. De var också på rea, 20 kr styck. Stilrena! Snygga färger och typsnitt. De var inte jättestora och och jag skulle definitivt kunna tänka mig att ha dem i köket om färgerna stämde med övriga inredningen.

Annons


3 Responses to “Bra fynddag på Skansen”

  1. 1 Hilda

    Verkar ha varit en härlig dag! Vad kostade boken?

  2. vilka dalahästar:)
    men jag har ff köpstoppså…
    snygg blogg!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s