Fynden på Myrorna

10Mar11

Igår tycker jag nog att jag gjorde några fynd på Myrorna. Först ut är faktiskt en bok.

Det är boken Ett hem av Carl Larsson som jag redan har. Skillnaden är bara att den jag hade innan var en faksimilutgåva från 1990-talet och den här är en första utgåva från 1899. Jag köpte den för 50 kr och jag tror att det är ett bra pris trots att den inte är i mint condition.

När boken kom var inredningsidealet mörkt murrigt och övermöblerat. Boken fick ett stort genomslag och de luftiga och ljusa bilderna i den känner varenda svensk igen. Boken var mycket dyr när den kom och inte vem som helst hade råd med den. Dåtidens coffeetable book för medvetna överklassmänniskor antagligen. Gillar man svensk inredningshistoria är denna bok ett måste!

Paret Larsson ägnade ju stor tid åt att möblera och bygga till och om. Inte minst Karin gjorde stora insatser på inredningsområdet men Carl tog förstås all cred. Det är intressant att se inredningstidningar från bl a England från den tiden och se hur Larssons tog upp trender från övriga Europa och gjorde något eget av det. De prenumererade för övrigt på flera utländska ”designmagasin”.

Nu till nåt helt annat. Här är en 80-tals vas från Rosenthal Studio-line. Svart med guld på. Det här kommer också att bli inne. Jag lovar. Förr eller senare. Den passar perfekt ihop med min mans 80-tals matservis också från Rosenthal. Som jag ärlig talat velat göra mig av med många gånger. Men man kanske ska behålla den…. Nu när jag har vasen 🙂

Sista fyndet är 3 glas som nu står på tork i diskstället och som jag redan har 3 stycken av sedan tidigare.

Annons


5 Responses to “Fynden på Myrorna”

  1. Förstaupplagan ligger på dryga tusenlappen på antikvariat. Bra näsa där 🙂
    Grogglas med spelkort är kult i herrummen.

  2. Hejsan! Jag hittade hit när jag googlade efter just de där glasen som ligger på tork där på bilden, har några stycken här hemma och funderade på om de kanske hade något värde. Om man får fråga.. Vad tror du?

  3. Okej, tack så mycket för att du tog dig tid att svara 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s