Helgens fynd!

11Apr11

Först en jättefin keramikvas i guld från Italien. 1970-tal. Mamma gav den till mig för att jag hjälpt henne med en sak. Det hör väl till saken att jag har sagt typ 2-3 gånger att jag gärna skulle kunna tänka mig den. Är det en Bitossi? Höjden är ca 21 cm. Jag har sett den under min uppväxt men det är först nu jag har förstått dess storhet!

I helgen var vi på landet och besökte då en loppis utanför Grisslehamn. Hittade inget särskilt men fick ändå med mig detta bestick i melamin ur fyndlådan. Det är Hammarplast i design av Arne Darnell 1974. Årtalet kommer från Thomas Lindblads bok om plast där den också finns med på bild.

Till sist en bok Svenskt Glas som jag fick av svärmor (utan att jag gjort henne någon tjänst). Jag hade bara tjatat lite så gav hon den till mig 😉 Skämt åsido, den är jätterolig att titta i och jag hade ingen bok om glas.

Annons


7 Responses to “Helgens fynd!”

 1. Guldvasen känns ju väldigt mycket Bitossi, undrar om den är i guld från början eller om någon målat om den? Hur ser signaturen på undersidan ut?

  • Mina föräldrar fick den i present på 70-talet och då var den guldfärgad. Den ser absolut inte målad ut utan det är fin blank guldglasyr. Undertill är det stämplat ITALY och det står även K21/20. Inte mycket till ledning antar jag…… OBS jag har bytt bild nu. På den förra bilden stack ett hörn upp av ett tackkort som låg i vasen.

 2. 4 Gila

  Ser verkligen ut som en bitossi…men lite mer exklusiv…fin!

 3. 5 Eli

  En loppis utanför Grisslehamn? En engångs eller butik? I så fall var?
  Undrar rospiggen.

  • Eli, det är faktsikt en butik. Jag vet inte hur väl du känner till området men strax innan man kommer till Grisslehamn finns en gammal bensinmack på vänster sida som är omgjord till grekisk taverna och kuriosabutik.

   Gila, tack!

 4. 7 Eli

  Aha! Senast jag var förbi där var det bara grekkrog. Måste undersökas i vår!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s