Nytt vardagsrum

12Apr11

Norrköpings Auktionsverks webauktion kan du passa på att förnya ditt vardagsrum. Kanske något för alla som tröttnat på 50-tal och vill hotta upp inredningen med 60-tal. Eli på Femtiotalsjakten skojade 1 april om att antikhandlarna skulle rea ut sitt 50-talssortiment för att göra plats för 60-talsprylar. Hon vet inte hur rätt hon har 😉

Först måste du välja soffbord. Båda är från 60-talet och i jakaranda. Det ena är modell större men bara 40 cm högt. Det andra är mindre men högre 47 cm och har dessuton en barskåpsfunktion. Det står dessutom på tidstypiska hjul. Båda auktionerna avslutas ikväll och utropen är 400 resp 800 kr.

En fåtölj från 60-talet med snurrfunktion och galonklädsel. Det bästa är dock foten i trä. Snyggt! Utrop 300 kr och auktionen avslutas ikväll.

Som ljuskälla över bordet har vi en takkrona i mässing med klarglasdetaljer. Kan vara Erik Höglund. Jag känner igen kläpparna från en ljusstake jag sett. Som sagt både mässing och klarglas är i antågande så passa på att köpa den billigt nu. Jag tror nämligen den blir billig. Det är kanske mer 70-tal än 60-tal. Auktionen avslutas 14 april och utrop är 300 kr. Inga bud ännu…..

På bordet passar den här glasvasen. Den är finsk av Helena Tynell och heter Blomma för dagen. Det är väl  1960-/1970-tal och höjden är 24 cm. Väldigt fin tycker jag. Auktionen avslutas 15 april och utrop är 500 kr.

Annons


5 Responses to “Nytt vardagsrum”

  1. Det där barskåpet på hjul, är inte det av Werner Panton?

  2. Det är något speciellt med fåtöljer, förra helgen besökte jag antikladan utanför Trollhättan och fann en svart läder-fåtölj med cromade ben som jag var tvungen att ha. Nu finns den i vårt vardagsrum på samma plats där vår Grete Jalk stod, men den passade inte riktigt lika bra som denna. Jag ska ta bilder och lägga upp på bloggen i veckan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s