Auktionshuset i Solna

15Apr11

Auktionshuset i Solna har auktion den 17 april. Här är lite godbitar därifrån!

Snygga möbler är det sällan jag hittar! Men här är en riktig godbit. Det är ett danskt brickbord i teak av Richard Nissen och Jens Quistgaard. Diametern är 50 cm. Tydligen är bordsskivan något sned och högsta bud just nu är 500 kr.

En vas från Rörstrand som Drejargruppen ligger bakom. Den är 18,5 cm hög och inga bud är lagda ännu. Utropet är 100 kr. Drejargruppen föddes på Rörstrand 1971 när de flesta konstnärerna fick lämna företaget. Det var skickliga drejare och dekoratörer som slog sig samman för att ”fullfölja de gamla krukmakartraditionerna”. De fick betydande framgångar och deras varor exporterades till och med. Jag tror att vasen är värd 100 kr åtminstone!

De danska 50-talsskålarna i emalj har ju bara så rätt färger. Det är Krenit av Herbert Krenchel. Diametern är från 8,5 till 25 cm. Utropet är 800 kr men inga bud är lagda. Det är lite synd att de nytillverkas tycker jag. Men det är säkert inte de här färgerna.

Tallrikar från Nuutajärvi, Kastehelmi (=daggdroppe) av Oiva Toikka. Det är kanske något för Trillivippa på bloggen Porslinan? 5 st ofärgade + 1 blå med diametern 17,5 cm och 1 blå som är 25 cm. Utropet är 300 kr men inga bud är lagda.

4 ytterfoder Pepita för Upsala-Ekeby. Formgivare Ingrid Atterberg. Dessa hade jag definitivt lagt bud på om jag haft fler fönster. Jag har ju så god hand med krukväxter. Not. Högsta bud just nu är 200 kr.

Sist är det 5 glas ur Bengt Orups serie Strikt för Johansfors fast lägre än de jag visade häromdagen. Högsta bud just nu är 350 kr.

Annons


2 Responses to “Auktionshuset i Solna”

  1. Ooh, nu fick jag lite att hålla utkik efter. Kastehelmi-assietterna är ju väldigt snygga, men jag är faktiskt mest sugen på Pepita-krukorna. Tack för tipset! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s