Bukowskis Market

14Apr11

Här är lite godbitar från Bukowskis Market. Datumet inom parentes anger när auktionen avslutas.

Vilken gullig flodhäst! Den är förstås av Lisa Larson för Gustavsberg och ur serien Stora Zoo som kom 1957. Längden är 24 cm. Högsta bud just nu är 550 kr (19 april).

Springare av Stig Lindberg för Gustavsberg. Längden är 29 cm. Den är så snygg men ack så dyr.Högsta bud just nu är 1500 kr men då är bevakningspriset ej uppnått. Ändå är svansen lagad och fötterna med tillverkningsdefekter (20 april).

Jag fascineras lite av tändare, denna i stort sett utdöda produkt. Här är en jättesnygg i sterling silver. Den är formgiven av Sigvard Bernadotte för George Jensen. Det är en gravyr som är gjord 1965 på en av kortsidorna. Högsta bud just nu är 500 kr och auktionen avslutas 15 april.

6 glas av  i serien Strict av Bengt Orup för Johansfors. De är ju väldigt läckra men högsta bud just nu är 2400 kr. Man tror ju att man ser fel. På det tillkommer avgifter på ca 500 kr. Alltså vi närmar oss 500 kr per glas! Trillivippa på bloggen Porslinan köpte nyligen 3 st för 60 kr st. Det är bara att gratulera till fyndet!

Till sist kommer en fantastisk fin champagnekylare i teak. Den känner ni igen. Den är i dansk design av Jens Harald Quistgaard. Den är märkt JHQ och höjden är 50 cm. Högsta bud just nu är 1300 kr (14 april kl 20.43).

Annons


3 Responses to “Bukowskis Market”

  1. Mm, nu ska jag bara lyckas komplettera med det gula, gröna och lila glaset till lika bra pris också. 😉
    Och den där champagnekylaren är så snygg, värd varenda krona!

  2. 3 Gila

    Tack för alla tips, du hittar alltid så mycket fint! Trevlig helg!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s