Västra Auktionsverket

27Maj11

Västra Auktionsverket i Jönköping har kvalitetsauktion den 29 maj. Tyvärr verkar de inte ha servicen att skicka varor. Annars hade jag definitivt lagt bud på paret fåtöljer till vänster. Det är Dux Aveny i design Folke Ohlsson för Bodafors. Hur nu det hänger ihop. Är inte Dux ett varumärke? Fåtöljerna är förstås i teak. Utrop är 2500 kr. Verkar prisvärt.

*

En golvvas (44 cm) av Anna-Lisa Thomson för Upsala-Ekeby. Jag vet inte om modellen har något namn men den kom 1952. Stilren och snygg. Utrop 800 kr.

Vas ur serien Reptil av Stig Lindberg för Gustavsberg. Serien består av assymetriska droppformade vaser och fat i olika färger. Den tillverkades 1953-63. Just den här vasen är 22,5 cm hög och ropas ut för 1000 kr. Jag gillar serien och kan mycket väl tänka mig en samling hemma någonstans. Fast det börjar onekligen bli fullt!

Annons


4 Responses to “Västra Auktionsverket”

 1. Det är samma märke som min fåtölj som jag visade häromdagen, jag har alltid hört att de är danska men dux stämmer inte. Synd att vi lät en försvinna för många år sedan. Brittmari

 2. 3 Benny

  Jag gillar de där fåtöljerna, det finns ju fler tillverkade i samma stil, har själv en OPE som jag sitter i varje kväll !

  Reptil är en grym serie, men som allt annat av Stickan, inte speciellt vänligt för plånboken…dyker det upp en så slår jag till. Jag har så proppat med grejer att ännu en samling inte spelar nån roll 🙂

 3. 4 K

  Fåtöljen är en DUX Aveny USA 75 af Folke Ohlsson för just dux, inget annat. De är för övrigt inte märkta. Dux var duktiga på att märka sina möbler med tyglapp på sittdynorna.
  Och de gick för 3000 kr paret. Riktigt billigt. De har sålts för 12000 paret på auktion i höstas.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s