Stadsauktion

28Maj11

Det 30-31 maj har Stockholms Auktionsverk stadsauktion. Den är inget man åker långa omvägar för. Här är några godbitar iallafall. Bl a den ovanliga bysten i parian från Gustavsberg, märkt Siena 1903. Det känns inte som om man alltför ofta har avbildat så gamla kvinnor. Jag tycker den är häftig! Den passar bra som uttrycksfull detalj i en avskalad industriinspirerad inredning (som är så rätt just nu). Bysten är 40 cm hög och utropet är 1000 kr.

*

*

*

*

Fyra jättesnygga stolar i jakaranda med flätad sits från Norge. Utropet på 2000 kr förskräcker inte.

Den snygga vasen ovan med geometriskt mönster är av Stig Lindberg. Jag tror att den ingår i serien Karneval fast mönstret är väldigt olikt de andra delarna (till höger ett mer representativt mönster). Vasen är märkt Gustavsberg studio och höjden är 29 cm. Utrop 2000 kr.

Till sist två glasföremål av Oiva Toikka. Det är främst vasen jag tycker är häftig. Den heter Majakka (Fyrtornet) och är från Nuutajärvi Notsjö. Den är nästan en halvmeter hög. 

Skålen Flora har en nagg och är också från Nuutajärvi. Båda ropas ut för 1500 kr.

Annons


6 Responses to “Stadsauktion”

 1. 1 Hildas Hage

  Men när vi är på landet har ju du datorn jämt!
  Erkänn???!!!

 2. 3 Benny

  Jag har en sån (fast mindre) Flora-skål, 30 pix gav jag för den…Vasen var häftig måste jag säga, den skulle jag direkt säga ja till 🙂

 3. 4 Jess

  Undrar om vår kornblå tillbringare här hemma är en FLORA. Ser misstänkt lik ut. Den är finsk i alla fall. Gillar den jättemycket.

 4. 5 Gila

  Oiva Toikka har gjort mycket snyggt. Gillar också vasen, men skålen är inte heller tokig.

 5. 6 Inlandsloppan

  vilken trevlig och inressant blogg de här var. mycket fina bilder och tips. ska hålla koll på den här………stämmer bra stig lindberg vasen kommer från KARNEVAL,en fajansseriei i 32 delar bestående av fat,vaser, och askkoppar med målad dekor av fantasifiguer undatag denna vas som är snyggare utan : ) …tillverkaddes mellan 1958-1962……. mvh Lars X / Inlandsloppan…………………………………


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s