Ett o annat

29Maj11

På Metropol den 30 maj ropas detta otroligt fina fat ut från Upsala-Ekeby. Metropol tror att det är av Louise Adelborg. Men det är en av nio delar av Ingrid Atterberg ur serien Pronto (som många samlar på).  Det kan jag också tänka mig göra. Utrop är 300 kr och högsta bud just nu är 100 kr.

Metropol har också Tema trädgård den 30 maj. Jag visar inga bilder därifrån utan ni får själva gå in och titta. Att ha lite antika möbler eller krukor i trädgården är aldrig fel!

I vår lada för några år sedan så hittade jag den här mattallriken vid en storstädning och urröjning. Jag var faktiskt på väg att slänga det när jag vände på det. Det visade sig vara från Rörstrand och heter Filippa. Precis som en av mina döttrar. Det är förstås hennes favorittallrik nu. Lite kul. Nedan lite fler delar från Filippaservisen. Bilderna är tagna från Svenskt Porslin. Jag ska hålla utkik och se till att jag får tag på fler delar till min dotter. Att lägga i brudkistan kanske……….

Annars är det inte många loppisfynd på sista tiden. Igår köpte vi dock 10 Kalle Anka från 1970-talet till min äldsta dotter som brutit benet. Men barn av idag kopplar hellre av med dator eller Nintendo. Suck.

Annons


3 Responses to “Ett o annat”

  1. Att bryta benet nu, stackars henne och er. Filippa serien är ju helt underbar. Kul att ha något att samla på och anledning att leta efter på loppis. Brittmari

  2. 2 Danjel

    Hejsan! Jag har två assietter i Filippaservisen. Vad bjuder du för dem?! Skicka ett mail om du är intresserad! 🙂

  3. 3 form55

    Pronto är ju kanske den snyggaste UE-serien, och jag har den komplett.
    http://jjform55.blogspot.com/2011/04/ue-pronto-komplett.html


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s