Metropol

19Jun11

Auktionshuset Metropol här i Stockholm har auktion imorgon 20 juni med bl a tema Orientaliska mattor. Men mattorna får ni kolla på själva. Här är några utrop.

En golvlampa Bumlingen i mässing (eller iallafall gulmetall) av Anders Pehrson för Ateljé Lyktan. Taklampan Bumlingen kom 1968 och jag antar att golvlampan kom någonstans i det häradet. Den är så trendig och rätt men det är inget för mig. Högsta bud just nu är 550 kr.

Vidare en bordslampa i glas från 70-talet. Foten är häftig men skärmen är no good. En chockrosa skärm skulle bli jättebra om man kan med den färgen! Högsta bud just nu är överkomliga 50 pix.

Själv har jag plockat ner denna bordslampa i glas från vinden. Ett gammalt loppisfynd från den tiden när även unga människor tyckte detta var ohyggligt fult. Jag tror den får stanna i lägenheten ett tag. Starka färger är som bekant min melodi. Är det någon som kan tala om var den är tillverkad? Insidan av glaset är vit.

Vidare ropar Metropol denna fräcka kaffeservis med svart utsida (tror jag) och olikfärgad insida. Ni förstår kanske själva vilka bakverk man ska servera till fikat för bästa effekt. Servisen består av 30 delar och är från Stavanger Flint i Norge. Keramikfabriken fanns mellan 1949 och 1979. Högsta bud just nu är 350 kr.

Annons


3 Responses to “Metropol”

  1. Den med orange lampfot är ursnygg tänk med en annan skärm.

  2. Åh, det var din egen lampa, jag som letade på Metropol, så går det när man läser slarvigt. Snygg är den ialla fall.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s