Loppissöndag

28Aug11

Typiskt när man är hemma en helg att det plötsligen inte är någon loppis på Täby galopp. Så vi tog oss till bakluckeloppisen i Botkyrka istället. Det var verkligen mycket skräp. Det vi fick med oss hem var en julgransfot till landet. Tillverkad av J H Carlssons Bleck & Plåtslageri i Smålandsstenar. Gediget hantverk på den tiden.

Den stor begivenheten på loppisen var när snickaren Pirre från TV-programmet Sommar med Ernst rullade in på loppisen för att sälja! Min man försökte diskret fotografera anstormningen! Hm. Men inte heller han hade något som föll på läppen.

************ Bättre tur hade jag då när vi sprang förbi Östermalmstorg på eftermiddagen. Där var det också loppis. Tydligen 5 söndagar på våren och 5 söndagar på sensommaren. Sista gången idag tyvärr. Nu hade jag tyvärr inte tid att titta så noga men jag lyckades ändå få med mig följande:

4 småglas med reklam för fransk sprit. Så nu har jag dussinet fullt!

Vi brukar använda dem som snapsglas på julafton ( eftersom det är enda gången förutom midsommarafton som vi dricker snaps).

Men det bästa fyndet var ändå den här handduken i ovanligt snygga färger.

Persons kryddskåp av Astrid Sampe för Almedahls. Jag fick ge 50 kr för den vilket kanske var lite mycket men den är i gott skick. Säljaren var en äldre dam som hade koll på vad det var för någonting. Jag har en likadan handduk tidigare fast i annan färgställning som min mormor gav mig.

**************  Med Persons Kryddskåp förevigade Sampe sin formgivarkollega Signe Person-Melins kryddburkar. På ett väldigt stiligt sätt.

Handduken till höger har jag också fått av min mormor. Den är också från Almedahls och mönstret heter Pinnebär. Också snygg tycker jag. Mönstret är skapat av Astrid Sampe och Marianne Nilson.

Annons


7 Responses to “Loppissöndag”

 1. Jag tycker 50 kr var en okej pris. En nyproducerad kostar minst 99 kr och de är inte lika fina…

 2. Loppis på Östermalms torg minsann, det hade jag ingen aning om. Får se om man lyckas komma ihåg det till nästa år.

  Och jag hade gärna smugit fram och kikat lite på Pirre… ‘s saker. 😉

 3. jag fyndade ju också en sån handduk nyligen, för 50 kr också! finns i ett inlägg från juli i år som heter ”inköpen från helsingborgsmässan” eller något liknande. min är en paradhandduk, med kanal och inte med upphängningsögla, är din också det?

 4. ..och väldigt snygg julgransfot förresten. jag samlar äldre julsaker med stor passion, har några julgransfötter men din är nog finare än mina!

 5. Pinnebär var fin i sin enkelhet.

 6. Pinnebär har jag inte sett förut, fin. Billigt 50 kr för de andra.

  • Tack för alla fina kommentarer! Jo jag tycker också att originalen är ett strå vassare i kvalitet. Jag tycker det är lite trist med allt som tas upp i nyproduktion.

   Mina är inte paradhanddukar! Och inte vågar man väl använda dem att torka disk med. Så det gäller att hitta nya användningsområden. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s