Skyltfynd

13Nov11

Nu har vi gjort ett nytt fynd i grovsoprummet. Eller för att vara mer precis, min man hade ögonen med sig för en gång skull. Bilden är lite mörk men det är en gammal målad bleckplåtsskylt. Vi hade till för nyligen en kvartersfärghandel i huset men den stängde för ett halvår sedan och lokalen hyser numera en mäklarfirma. Tyvärr. Det var ju perfekt att ha en färghandel så nära med personlig service. Men tyvärr svek inte bara kunderna utan leverantörerna vägrade leverera till en så liten butik.

Vårt hus byggdes 1935 och färghandeln kom samtidigt. Jag antar att skylten är från den tiden. Det är inte alltid man hittar ett stycke lokalhistoria här i storstan! Vi hoppas att vi kan ha den framme. Men det blir nog stående mot en vägg i så fall. Den är rätt lång typ 1,85 meter.

Annars finns andra väggdekorationer på Bukowskis Moderna den 16 november.

Adam och Eva bestående av 12 st tallrikar vardera. Det är lätt att känna igen vem som gjort dem nämligen Piero Fornasetti från Italien. Utropet är 10-12 tkr vardera.

Eller så kan man gå på de tyngre sakerna, nämligen det här hypade fotot:

2,5 – 3 mkr får man vara beredd att betala för det ca 130×100 cm stora fotografiet av Richard Avedon USA 1923-2004. Titeln är Dovima with elephants, evening dress by Dior, Cirque d’Hiver, Paris, August 1955.

Känner att ett fynd från soprummet duger bra och tynger framförallt inte plånboken.

Annons


5 Responses to “Skyltfynd”

  1. Men så kul med skylten, härligt att någon i samma hus tog sig an den och uppskattar den. Och jag tycker att det ser riktigt snyggt ut att bara luta den mot väggen sådär. Lätt att byta plats på den om man skulle vilja ändra om lite också.

  2. fantastiskt fynd, skylten! den kan ju verkligen lysa upp en stor ljus vägg alldeles själv. en mycket trevlig inredningsdetalj! om man nu kan kalla den detalj trots dess storlek.. hihi!

  3. Jag skulle också vilja ha ett grovsoprum att göra fynd i. Grattis till ditt fynd! Fotot med elefanterna är fantstiskt, lite väl dyrt kanske;)

  4. Ja, det är inte varje dag man gör ett sådant sop-fynd. Grattis!

  5. Mäklarmänniskorna slängde alltså en gammal vacker skylt i grovsoprummet? Ja, herregud.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s