Tonårsrum

04Feb12

Var nyligen och hälsade på min brorson David som fyllde 14. Han har fått ett så fint rum där han själv varit med och bestämt. Barnrum är också kul men det här känns befriande fräscht och snyggt.

Snyggt med turkosblått, svart och mörkt trä!

Fin pärlplatte-Zlatan ovanför sängen. Fast mamma får nog skaffa ett mörkt (svart) överkast, eller vad säger du David? 🙂 Det skulle ge lite mer tyngd åt den hörnan. Det är lite jobbigare att bädda men det får man ta!

Här kommer lite fler inspirationsbilder till ett tonårsrum från Bukowskis Market. Inom parentes visas (högsta bud just nu samt när auktionen avslutas).

Först en riktig stringhyllevägg i teak i design av Nisse Strinning 1966. Väldigt snygg. Dock ser jag ingen skrivskiva/skrivbord. Men det får man väl fixa till på nåt sett där i mitten. (3000 kr, 11 feb).Som skrivbordsstol kan man tänka sig Arne Jacobsens stol Måsen/Mågen/liljan. Kärt barn har många namn. Den här är relativt nytillverkad men sliten. Läderklädsel. Att två ”fötter” saknas gör inget. Sådana går att köpa nya. (800 kr, 8 feb).En jordglob från 50-talet med belysning är snyggt. Jag vet för vi har precis en sådan själva. Foten är i metall och liksom strykjärnsformad. (750 kr, 7 feb).En supersnygg och strikt kulvas i fajans av Evald Dahlskog för Bobergs Fajansfabrik. Färgen är grågrön enligt texten (1650 kr, 13 feb).I läshörnan den bekväma fåtöljen Jetson av Bruno Mathsson för Dux. (5100 kr, 8 feb).I läshörnan lär man ju också behöva en läslampa! Här är en industrivariant i tukosblått. Passar bra. Den är från 1900-talets första hälft och skall väggmoteras (300 kr, 13 feb).
Fin teakbyrå för kläderna. Bra höjd! (750 kr, 8 feb).Klädhängare i dansk design från 50-talet passar bra för de kläder som man inte orkar hänga in i garderoben! (300 kr, 11 feb).Kronan på verket. Ett kranium i gips. Snyggt va! (265 kr, 12 feb).Tack David för all inspiration!

Annons


6 Responses to “Tonårsrum”

  1. Snyggt rum, inte som ett ”vanligt” tonårsrum direkt,.
    Kul inlägg.

  2. Kul och annorlunda inlägg!

  3. Åh så mycket fint, nästan så jag vill ha ett tonårsrum själv. 😉
    Och rasande bra auktionstips dessutom! Såg ett par saker som jag är bra sugen på…

  4. 5 Mamma Anneli

    Kul att ni gillar Davids rum. Stringhyllan är min favorit för den är snygg och har så många möjliheter och kan ändras i det oändliga. Å, ja ok ett svart överkast skulle nog vara snyggt, men vem tror du bäddar… 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s