Koll på Auktionsbyrån Effecta

03Mar12

Auktionsbyrån Effecta i Västerås har stadsauktion varje söndag. Här är ett urval inför morgondagens auktion. Utropspriset är satt inom parentes.

Först tre ljusstakar Tulpan i olika höjder formgivna av Pierre Forsell på 60-talet för Skultuna (300 kr). Skulle inte ha något emot att äga dem. De ser dock lite anfrätta ut. Tycker det är svårt att putsa bort fläckar från mässing. Eller är det nån som har tips på hur man gör? Upptäckte att de nytillverkas och kostar då ca 1400 kr för tre.

Det är också möjligt att ropa in en hel uppsättning bestick av serien Guldi från Nils Johan. Visar här de i mitt tycke läckraste, 12 st plockgafflar. (300 kr).

Här kommer en nöthårsmatta 166×240 cm som jag faktiskt kan tänka mig. Inte så tokig. (500 kr).

Längst till vänster ytterligare ett mässingsobjekt.i design av Pierre Forsell för Skultuna. Det är en bordslampa på 40 cm.Man undrar om den går att putsa upp?! (1500 kr).

Bredvid är en vas av Stig Lindberg för Gustavsberg studio. Omöjligt att avgöra hur den ser ut egentligen med ledning av bilden. Signerad med studiohanden. (700 kr).

Längst till höger är en golvlampa från typ 40-talet. lampkuporna är jättefina och flickan högst upp på foten. Men den vita färgen??? Lampan kan bli jättefin om man tar sig för att spraya foten exempelvis funkisgrön, svart eller mörkgrå. Lite pyssel således (500 kr).

Annons


3 Responses to “Koll på Auktionsbyrån Effecta”

  1. tulpanljusstakarna har jag budat på, många gånger på tradera, men de springer alltid iväg i pris.. man får absolut bort fläckar från mässing, bara man gnor på tillräckligt länge. jag är mässingsexpert, så tro mig!

  2. Den vita färgen ser märklig ut, det håller jag med om. Ungefär som grundfärg.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s