Favoritämnet belysning

04Mar12

Är som bekant lite svag för lampor. Här är några som ropas ut på Bukowskis Market. Inom parentes datum för auktionens avslutande samt högsta budet just nu.

Först en grymt snygg svensk taklampa i mässing med 16 ljusarmar. Den är närmare 1 meter hög så den passar inte hemma hos oss. Problemet med denna typ av armatur är vad man ska använda för glödlampor till dem? Det är ju inte klokt att det snart inte finns några snygga kvar! Hur tänker lamptillverkarna egentligen? Där går verkligen funktion före form! (8/3, 450 kr).

En orange taklampa från danska Holmegaard. Fin. Den är över 30 cm hög så den är större än vad man tror när man ser bilden. (7/3, 350 kr).

Pampig takkrona från Orrefors/Fagerhult. Ett roligare och tuffare alternativ till de som funderar på att skaffa kristallkrona. 80 cylindrar i klarglas på stålstomme i 4 nivåer, 13 ljuskällor, Kronans höjd exkl fästanordning 65. Fästanordning i mässing medföljer. Det finns två stycken till salu. Köp båda för bästa effekt! (8/3, 7000 kr/st).

En snygg art deco lampa. Mässingsstomme med vita glaskupor (9/3, 1300 kr).

En bordslampa som kanske möjligen är från Ikea. Någon som vet? Fin form i alla fall. (10/3, inga bud).

En riktigt trendig lampa i trä. Ljust trä är ju som bekant så väldigt rätt. Inte min stil men för entusiasterna borde denna klotlampa vara ett måste. Antas vara från 50/60-talet. (12/3, inga bud).

Råkade även få syn på en grymt snygg glasvas i de så trendiga brunaktiga färgerna. Bukowskis har bara infon att den är 27 cm hög och att den är från 1900-talets mitt. (8/3, 500 kr). Är det någon möjligen som vet mer?

Kolla vad fin den är!

Annons


12 Responses to “Favoritämnet belysning”

 1. 1 Gila

  Ja jag gillar förstås den orangea lampan…WOW!

 2. Pmpiga härliga lampor, ja den oranga är ju så fin.

 3. 3 form55

  Vasen ser lite Italiensk ut tycker jag.

 4. Den vita bordslampan är min grej! Jättefin.

 5. den som du omnämnt som kanske IKEA skulle väl också kunna vara luxus? jag tänkte luxus när jag såg den. jag är också svag för lampor, tack för lamp-kavalkaden!

 6. 7 Cinna

  Åh, så många fina lampor, den oranga är min favorit. Såg en orange plasttaklampa på Hötorget i söndags men den kostade 750 så jag avstod;)

 7. 9 Anna

  Ohhh, jag gillar verkligen den översta lampan!
  Har du kollat mitt inlägg om Sputniklamporna? Vi löste problemet med utfasade glödlampor med att köpa 80 st passande från en leverantör som fortfarande sålde matta glödlampor. När vi avverkat dem hoppas jag att det uppfunnits ett bra alternativ!

 8. 11 Lena

  hej! jag söker efter en sådan klotlampa i trä! vet du hur den heter eller designaren? mvh Lena


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s