Flera sopfynd

29Mar12

För några dagar sedan hittade jag en funkisklotlampa i bland byggavfall i en Big Bag på gatan.  Igår var turen framme igen. Jobbar ju på ett företag  som äger fastigheter. På rundtur hittade jag denna stilrena snygging i ett hörn i en tom fastighet.
Den följde med hem så klart varpå min man höll på att dö. Inte mera skräp! Men inte är detta skräp?! En äkta LM Ericsson.

Tyvärr går den på svagström och sladden saknas. Så det gäller att tänka ut hur man ska få liv i uret. Till dess hänger den på prov ovanför våra sängar (tack för tavellister så man slipper spika!).

Annons


5 Responses to “Flera sopfynd”

  1. 1 Benny

    Klockan var jättesnygg, enkel och bra! Med svagström menar du då typ 12v eller så? I vårt hus har vi ringklockor som går på svagström, de har en sk ringtransformator som tranformerar ner 220 V till en längre spänning, så ska klockan ha typ 12 v så är det transformator som du ska ha. Våra klockor är kopplade med vanlig enkel telefonledning, 2-ledare.

  2. Den ser helt klart ut att passa ovanför sängen. Vilket perfekt jobb du har 🙂 En gång så räddade jag några helt vita tekoppar utan fat i Lindbergs LI-modell från att bli byggavfall i en ombyggnation av en statlig byggnad. Det kändes bra 🙂

  3. Klockan får mig att minnas skoltiden, då det satt sådana klockor på väggarna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s